Gå vidare till huvudinnehåll
Fettuccine med rökt skinka och oliver
Mia Troberg

Fettuccine med rökt skinka och oliver

30 minEnkelt
En god och snabblagad middag som passar perfekt i stressiga vardagen. Prova gärna att byta ut den vanliga pastan mot bönfettuccine, eller annan bönpasta.

1 tskTorkad oregano
1,5 dlVispgrädde
135 gRökt Skinka
200 gFettuccini Färsk
50 gParmesanost
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
1 dlKalamataoliver
1 mskSmör
Instruktioner
1

Hacka löken fint. Strimla skinkan. Stek lök och skinka i smör några minuter så att löken blir mjuk. Häll i grädden och låt koka några minuter.

2

Tillsätt riven parmesan, oregano och peppar. Rör runt och tillsätt sedan oliverna. Blanda med nykokt bönpasta.

Bild:

Susanna Livijn Wexell

213,80 kr
4 portioner • 23,56 kr per portion
Santa Maria Oregano 5g Santa Maria

1 Oregano 5g Santa Maria

Extrapris
Basvaror
5 g
25,00 kr5 000,00 kr /kg

Garant Vispgrädde 36% 5 dl Garant
28,95 kr57,90 kr /l

Pärsons Emilskinka Rökt 120g Pärsons
57,90 kr241,25 kr /kg

Garant Färsk Pasta Fettuccine 250g Garant
21,50 kr86,00 kr /kg

Zeta Parmigiano Reggiano 14M 150g Zeta
63,95 kr426,33 kr /kg

Santa Maria Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
29,00 kr852,94 kr /kg

Lök Gul styck Klass1 Sverige

1 Lök Gul styck Klass1

4 för 14 kr
Sverige, 180 g
4,00 kr22,22 kr /kg

Fontana Oliver Kalamata Kärnfria 290g Fontana
37,50 kr129,31 kr /kg

Garant Smör Normalsaltat 82% 500g Garant
49,95 kr99,90 kr /kg