Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Stuvad potatis | ||
35 g | Dill - fryst | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Smör | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
3 dl | Standardmjölk | |
600 g | Isterband | |
Tillbehör | ||
100 g | Rödbetor Konserverade | |
4 msk | Senap Stark | |
Sallad | ||
0,5 st | Plocksallat | |
2 msk | Olivolja | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 tsk | Flingsalt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär den kokta potatisen i mindre bitar.
Skär korven på längden och lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 12-15 min.
Stuvad potatis: Smält smöret i en kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölken och dillen. Smaka av med salt och peppar och vänd i potatisen. Låt det det bli genomvarmt.
Sallad: Skölj och strimla salladen och klyfta tomaterna. Ringla över lite olivolja och toppa med lite flingsalt. Servera isterbanden med den dillstuvade potatisen, rödbetor, sallad och stark senap.
Marie Bergman
Näringsvärde per portion: 635 kcal 24 g protein 30 g fett 62 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt