Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttet | ||
150 g | Sockerärta Färsk | |
450 g | Lövbiff | |
1 st | Purjolök | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
Marinad | ||
0,5 dl | Farinsocker | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Japansk soja | |
2 msk | Vetemjöl | |
1 msk | Rapsolja | |
3 msk | Vitvinsvinäger | |
3 msk | Färsk ingefära | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.
Köttet: Strimla lövbiffen tunt. Blanda alla ingredienser till marinaden noga i en bunke och lägg i köttet. Rör runt så att marinaden täcker allt.
Skölj och strimla purjolöken och skiva chilin i tunna skivor.
Hetta upp en wok- eller stekpanna med olja (viktigt att det är riktigt hett!) och släng i sockerärtorna. Låt ärtorna få färg, och lägg dem sedan i en skål.
Låt pannan vara riktigt het. Skaka av lövbiffen en aning från marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två olika omgångar så att det inte kokar i pannan. Släng med purjolök och chili i varje omgång.
När sista omgången är klar, lägg i allt kött och de stekta sockerärtorna i stekpannan igen. Häll på resterande marinad och låt allt puttra in i en minut. Servera direkt med nykokt ris.
Näringsvärde: 502 KCAL 40g Protein 12g Fett 61g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko