Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärssoppa med fetaostdipp på crostini
Mari Bergman

Köttfärssoppa med fetaostdipp på crostini

40 minEnkelt
271,30 kr
4 portioner 34,70 kr per portion
Barnsligt god och mustig soppa som hela familjen kommer att älska.

Köttfärssoppa
2 tskPaprikakrydda
1 mskTomatketchup
3 mskKöttbuljong
1 lVatten
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
2 tskSpiskummin
200 gPotatis Fast
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskBasilika - fryst
1 krmSalt
400 gPasserade Tomater
1 tskTorkad oregano
500 gNötfärs
3 mskTomatpuré
Tillbehör
90 gCrostini
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
50 gFetaost
Instruktioner
1

Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.

2

Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikapulver och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.

3

Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.

4

Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Mixa ihop fetaost med 1 dl yoghurt. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av yoghurten i en liten skål.

Servera köttfärssoppan med en klick yoghurt och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med crostini och fetaostdipp.

Näringsvärde: 426 kcal, 33 g protein, 19 g fett, 28 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg