Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pytten | ||
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
700 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Olivolja | |
300 g | Palsternacka | |
1 tsk | Salt | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
500 g | Potatis Fast | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Isbergssallat | |
14 st | Rödbetor Skivade | |
1 tsk | Vinäger | |
0,5 st | Gurka | |
2 st | Kvisttomater | |
4 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skär rotfrukter och lök i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Skyffla runt kycklingpytten efter halva tiden.
Strimla salladen och skär gurka och tomater i bitar. Ringla över lite olja och vinäger.
Stek äggen i lite olja i en varm panna så som du vill ha dem.
Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en färsk sallad.
Näringsvärde: 582 Kcal, 50 g Protein, 21 g Fett, 43 g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt