Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pytten | ||
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
700 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Olivolja | |
300 g | Palsternacka | |
1 tsk | Salt | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
500 g | Potatis Fast | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Isbergssallat | |
14 st | Rödbetor Skivade | |
1 tsk | Vinäger | |
0,5 st | Gurka | |
2 st | Kvisttomater | |
4 st | Ägg |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatis, morötter, palsternacka och lök. Skär rotfrukter och lök i tärningar och lägg på en ugnsplåt. Skär även kycklingfiléerna i liknande bitar och lägg på plåten tillsammans med rotfrukterna. Krydda med timjan, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min. Skyffla runt kycklingpytten efter halva tiden.
Strimla salladen och skär gurka och tomater i bitar. Ringla över lite olja och vinäger.
Stek äggen i lite olja i en varm panna så som du vill ha dem.
Servera kycklingpytten tillsammans med stekt ägg, rödbetor och en färsk sallad.
Näringsvärde: 582 Kcal, 50 g Protein, 21 g Fett, 43 g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
998,53 kr /kg
150,27 kr /kg
22,22 kr /kg
143,00 kr /l
23,90 kr /kg
1 Hushållssalt Med Jod Falksalt
33,25 kr /kg
15,95 kr /kg
2 263,33 kr /kg
19,98 kr /kg
39,90 kr /kg
91,07 kr /kg
77,90 kr /l
70,19 kr /kg
99,90 kr /kg
4,10 kr /st