Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering och garnering | ||
400 g | Jasminris | |
1,5 st | Chilipeppar Röd | |
25 g | Citrongräs Färsk | |
8 dl | Vatten | |
4 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Olivolja | |
25 g | Citrongräs Färsk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 msk | Strösocker | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
25 g | Färsk ingefära | |
800 g | Kokosmjölk | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Hönsbuljong | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
600 g | Kycklingfile Fryst |
Skär galangalrot, vitlök och citrongräs i bitar. Koka tillsammans med buljong, vatten och kokosmjölk i 5–10 min.
Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Fräs hastigt i olja, helst utan att de tar färg.
Sila buljongen och häll den över kycklinglårfiléerna i pannan. Tillsätt haricots verts och tomaterna i bitar. Smaka av med strösocker, fisksås, salt och peppar.
Dela och kärna ur chilifrukten. Strimla den fint och garnera soppan med hälften och bjud den andra hälften bredvid, för den som vill ha mer styrka.
Dela citrongräset till garneringen på längden och stick ner en halva i varje tallrik. Servera den goda heta soppan med nykokt jasminris.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt