Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Morotssås | ||
2 krm | Salt | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2,5 dl | Vatten | |
4 st | Vanliga morötter | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Fetaost | |
Sallad | ||
70 g | Salladsmix | |
Pasta | ||
400 g | Tagliatelle | |
Till servering och garnering | ||
0,25 st | Oregano - färsk |
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Morotssås:Koka upp 2,5 dl vatten med en halv buljongtärning.
Skala morötterna och skär i ca 1 cm tjocka slantar. Lägg i kastrullen med buljong och låt koka i 10 minuter.
Skölj salladen och lägg upp i en skål. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Morotssås forts: Mixa de kokta morötterna med buljongen till puré och rör i crème fraiche.
Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.
Låt pastan rinna av och servera med morots- och fetaostsåsen. Strö oregano över och servera med salladen.
Bild:
Ann Wering
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1