Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med feta- och morotssås

Pasta med feta- och morotssås

30 minEnkelt
157,25 kr
4 portioner18,13 kr per portion
Familjematkassen v19

Morotssås
2 krmSalt Fint
1 dlCreme Fraiche Naturell
2,5 dlVatten
4 stVanliga morötter
0,5 stGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
100 gFetaost
Sallad
70 gSalladsmix
Pasta
400 gTagliatelle
Till servering och garnering
0,25 stOregano - färsk
Instruktioner
1

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2

Morotssås:Koka upp 2,5 dl vatten med en halv buljongtärning.

3

Skala morötterna och skär i ca 1 cm tjocka slantar. Lägg i kastrullen med buljong och låt koka i 10 minuter.

4

Skölj salladen och lägg upp i en skål. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.

5

Morotssås forts: Mixa de kokta morötterna med buljongen till puré och rör i crème fraiche.

6

Smula i fetaost och smaka av med salt och peppar.

Låt pastan rinna av och servera med morots- och fetaostsåsen. Strö oregano över och servera med salladen.

Bild:

Ann Wering