Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Torskfilé | |
Ärtpuré | ||
400 g | Gröna Ärtor Frysta | |
0,5 msk | Pepparrot Färsk | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
600 g | Potatis Fast | |
1 dl | Pepparrot Färsk | |
70 g | Smör | |
1 msk | Citron | |
2 krm | Salt |
Tvätta och koka potatisen i saltat vatten.
Ärtpuré: Koka ärterna mjuka under några minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrot och salt.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 2–3 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt.
Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötigt. Ta bort skummet med en sked och häll upp det brynta smöret i en kanna utan att bottensatsen följer med.
Fisk: Ta bort ev ben ur fisken. Salta och peppra och stek fisken i olja och smör snabbt någon minut per sida. Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, brynt smör, potatis och citronklyftor.
Näringsvärde: 443 KCAL 34 G PROTEIN 16 G FETT 33 G KOLHYDRATER
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria