Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts Fryst | |
800 g | Potatis Fast | |
Torsk | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
0,5 st | Purjolök | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
2 msk | Fiskfond | |
2 msk | Senap Skånsk | |
600 g | Torskfilé | |
100 g | Färskost Naturell |
Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Koka gärna potatis redan nu till recept 4 och 5 och förvara i kylen.
Torsk: Skölj och skiva purjolöken i 1 cm stora bitar. Ta bort ev ben ur torsken och skär den sedan i stora kuber.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs purjolöken mjuk några minuter. Tillsätt grädde, färskost, vatten, senap och fiskfond och låt det puttra ihop en stund. Smaka av med lite salt och peppar och lägg ner fiskbitarna så att de får sjuda ca 2-3 minuter. Håll koll ordentligt så att inte fisken går över och blir torr.
Tillbehör: Värm haricot vertsen ca 1 min i varmt vatten i en kastrull på spisen.
Servera den krämiga torsken tillsammans med kokt potatis och haricot verts.
Näringsvärde: Kcal: 617 Fett: 34 g Protein: 34 g Kolhydrater: 41 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste