Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dal | ||
3 msk | Rapsolja | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 st | Vitlök Färsk | |
2 dl | Vatten | |
400 g | Kokosmjölk | |
300 g | Röda Linser Torkade | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
1 msk | Mango Chutney | |
3 tsk | Garam Masala | |
0,5 tsk | Kanel | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Körsbärstomater | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 st | Naanbröd | |
0,5 st | Isbergssallat |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris enligt anvisning på paketet.
Dal: Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Blanda lökhacket med chiliflingor, garam masala, kanel och korianderblad i en liten skål.
Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs lök och kryddor. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, röda linser, vatten, mango chutney, buljong och salt. Koka upp och sänk värmen. Låt grytan småputtra på svag värme i ca 20 min. Linser bränner lätt fast i botten så denna rätt kräver din fulla uppmärksamhet. Rör om ordentligt i grytan med jämna mellanrum med en slev så kommer din dal att bli perfekt.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och blanda med sköljda körsbärstomater.
Värm brödet i ugnen efter anvisning på paketet. Servera din dal med ris, naanbröd och mango chutney.
Näringsvärde: 793 kcal 22 g protein 30 g fett 80 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar
1 Naanbröd Mini 260g 4-p Santa Maria