Gå vidare till huvudinnehåll
Ylvas pastasallad
Hemmakock

Ylvas pastasallad

3 tEnkelt
421,50 kr
4 portioner 53,73 kr per portion
En lyxig variant av pastasallad som man gärna bjuder på!

1 stGurka
100 gKronärtskockshjärtan
2,5 mskCitronpeppar
75 gSvarta oliver utan kärnor
1 dlOlivolja
150 gCitron
1 tskDijonsenap
100 gProsciutto
1 mskVitvinsvinäger
300 gKycklingfile
75 gSoltorkade Tomater
1 klyftaVitlök
1 stBasilika - färsk
300 gPenne
2 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Börja med att marinera kycklingfiléerna. Pressa citronen (1/2dl till 4 port) och blanda med pressad vitlök. Låt kycklingen marinera över natten eller minst 3 timmar.

2

Stek kycklingen i lite olivolja och krydda med citronpeppar (spara lite till såsen). Dela sedan dem i mindre bitar.

3

Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Halvera oliverna och kronärtskockshjärtarna. Dela och kärna ur gurkan som sedan skivas i tjocka skivor.

4

Sås: Blanda olivolja och vinäger, lite citronpeppar samt senapen till en dressing. Därefter blandas grädden, droppvis ner i dressingen under kraftig vispning. Strimla basilika och blanda ner i såsen.

5

Lägg allt i en skål, häll över såsen och blanda.

6

Sist kokas pastan enligt anvisningar på paketet, låt den rinna av ordentligt. Blanda den sedan ljummen med övriga ingredienser till en härligt matig sallad. Servera gärna med ett nybakat bröd till.