Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gurka | |
100 g | Kronärtskockshjärtan | |
2,5 msk | Citronpeppar | |
75 g | Svarta oliver utan kärnor | |
1 dl | Olivolja | |
150 g | Citron | |
1 tsk | Dijonsenap | |
100 g | Prosciutto | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
300 g | Kycklingfile | |
75 g | Soltorkade Tomater | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Basilika - färsk | |
300 g | Penne | |
2 dl | Vispgrädde |
Börja med att marinera kycklingfiléerna. Pressa citronen (1/2dl till 4 port) och blanda med pressad vitlök. Låt kycklingen marinera över natten eller minst 3 timmar.
Stek kycklingen i lite olivolja och krydda med citronpeppar (spara lite till såsen). Dela sedan dem i mindre bitar.
Strimla skinkan och de soltorkade tomaterna. Halvera oliverna och kronärtskockshjärtarna. Dela och kärna ur gurkan som sedan skivas i tjocka skivor.
Sås: Blanda olivolja och vinäger, lite citronpeppar samt senapen till en dressing. Därefter blandas grädden, droppvis ner i dressingen under kraftig vispning. Strimla basilika och blanda ner i såsen.
Lägg allt i en skål, häll över såsen och blanda.
Sist kokas pastan enligt anvisningar på paketet, låt den rinna av ordentligt. Blanda den sedan ljummen med övriga ingredienser till en härligt matig sallad. Servera gärna med ett nybakat bröd till.
1 Citronpeppar 55g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket