Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Chilipeppar Färsk | |
300 g | Tagliatelle Färsk | |
410 g | Tomatsås | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
300 g | Torskfilé Fryst | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Apelsin |
Chiligaliatelle al ´ouvo: Ta ut fisken om den är fryst och låt tina. Koka upp saltat vatten till pastan.
Värm olivoljan på låg värme i en stekpanna. Skala och halvera vitlöksklyftorna och lägg ner i olivoljan med snittytan neråt. Fräs försiktigt 1 min, ta sedan bort vitlöken. Tillsätt tomatsås och salt och låt småputtra 3 min.
Skär fisken i små kuber och tillsätt till tomatsåsen. Puttra på låg värme 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och grovhacka basilika och persilja. Skölj och finhacka chili och riv skalet av apelsinen. Tillsätt till tomatsåsen och smaka av med lite peppar.
Sila av pastan och blanda ner pastan i tomatsåsen. Servera direkt från stekpannan.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 452 kcal, 24 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell som
2 Pastasås Classico 400g Barilla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1