Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig kyckling med curryrostade rotfrukter och sweet chilisås
Mari Bergman

Krispig kyckling med curryrostade rotfrukter och sweet chilisås

1 tEnkelt
345,60 kr
4 portioner54,99 kr per portion
Kryddiga kycklingben i ugn med ugnsrostade rotfrukter och en god sötsur sås.

Sweet chilisås
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskSweet Chili
0,5 stRödlök
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Kyckling
50 gKyckling och Stekkrydda
1 dlVetemjöl
1 mskOlivolja
1 kgKycklingklubba Färsk
1 dlStröbröd
Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
1 mskOlivolja
Rotfrukter
400 gVanliga morötter
1 mskCurry
2 mskOlivolja
2 stBakpotatis
0,5 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och krydda med curry, salt efter smak och olivolja. Blanda om ordentligt med händerna.

3

Kyckling: Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Gnid in kycklingen i lite olja och krydda kycklingen runt om riktigt ordentligt med t.ex Santa Marias coriander- och chilikrydda. Vänd sedan först i mjölet och sedan i ströbrödet. Lägg kycklingen i en oljad ugnsfast form. Sätt in kyckling och rotfrukter i ugnen i ca 40- 45 min.

4

Sweet chilisås: Skala och finhacka löken. Blanda med creme fraiche och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en panna och fräs haricots vertes så att de blir varma och får lite färg. Blanda upp rotfrukterna med haricots vertes och lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingen. Servera tillsammans med sweet chilisåsen.

Näringsvärde: Kcal: 757 Fett: 42 g Protein: 45 g Kolhydrater: 48 g

Bild:

Linnea Swärd