Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sweet chilisås | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 msk | Sweet Chili | |
0,5 st | Rödlök | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kyckling | ||
50 g | Kyckling och Stekkrydda | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Olivolja | |
1 kg | Kycklingklubba Färsk | |
1 dl | Ströbröd | |
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
Rotfrukter | ||
400 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Curry | |
2 msk | Olivolja | |
2 st | Bakpotatis | |
0,5 tsk | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och krydda med curry, salt efter smak och olivolja. Blanda om ordentligt med händerna.
Kyckling: Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Gnid in kycklingen i lite olja och krydda kycklingen runt om riktigt ordentligt med t.ex Santa Marias coriander- och chilikrydda. Vänd sedan först i mjölet och sedan i ströbrödet. Lägg kycklingen i en oljad ugnsfast form. Sätt in kyckling och rotfrukter i ugnen i ca 40- 45 min.
Sweet chilisås: Skala och finhacka löken. Blanda med creme fraiche och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en panna och fräs haricots vertes så att de blir varma och får lite färg. Blanda upp rotfrukterna med haricots vertes och lägg upp på ett fat tillsammans med kycklingen. Servera tillsammans med sweet chilisåsen.
Näringsvärde: Kcal: 757 Fett: 42 g Protein: 45 g Kolhydrater: 48 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria