Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fruktspett | ||
75 g | Chokladkaka Ljus | |
100 g | Jordgubbar Färska | |
1 st | Grillpinnar | |
4 st | Marshmallows | |
1 st | Banan | |
Chokladbollar | ||
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
1 msk | Kakao | |
0,5 dl | Riven kokos | |
1,5 dl | Havregryn | |
50 g | Smör | |
1 msk | Starkt kaffe | |
0,5 dl | Strösocker |
Chokladbollar: Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt havregryn, vaniljsocker, kakao och kallt kaffe och arbeta ihop till en deg.
Forma bollar och rulla dem i kokos. Ställ chokladbollarna kallt i 30 min.
Fruktspett: Dela 4 st marshmallows på mitten. Skär bananen i skivor och plocka fram 8 fina jordgubbar.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Trä chokladbollarna på 8 st spett och fortsätt med marshmallows och bananskivor. Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen och trä högst upp på varje spett. Ställ spetten på ett fat och ställ kallt i kylen ca 5 min eller till servering.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla