Hoppa till huvudinnehåll
Linssoppa med kokosmjölk och ingefära

Linssoppa med kokosmjölk och ingefära

45 minEnkelt
166,00 kr
4 portioner21,77 kr per portion
En väldigt mättande och fräsch soppa där ingefäran och kokosmjölken genomsyrar smaken. Vill du hellre servera rätten som en gryta så struntar du bara i att tillsätta vatten. Servera med ett gott nybakat bröd, kanske ett indiskt naanbröd på sidan, eller som gryta med bulgur.

2 klyftaVitlök
2 tskTorkad gurkmeja
2 cmFärsk ingefära
0,5 tskKardemumma Mald
2 stKanel Hel
2 mskOlivolja
2 stKrossade Tomater
3 dlRöda Linser Torkade
1 stFärsk bladspenat
1 stKokosmjölk
5 dlVatten
1 stChilifrukter
2 stGul lök
2 stGrönsaksbuljong
Instruktioner
1

Skala och hacka 2 gula lökar, 2 klyftor vitlök och 1 röd chili. Riv 2 cm ingefära fint, hetta upp 2 msk olja och fräs allt mjukt.

2

Häll i 2 burkar krossade tomater, 1 burk kokosmjölk och smula ned 2 grönsaksbuljongtärningar.

3

Lägg i kryddorna: 2 kanelstänger, 0,5 tsk kardemumma, 2 tsk gurkmeja, 3 dl röda linser och 5 dl vatten – vill du laga en gryta istället för soppa så strunta i vattnet. Sjud under lock i 15 minuter. Rör i grytan någon gång ibland.

4

Skölj 1 påse babyspenat och lägg i grytan. Salta med 0,5 tsk salt om det behövs.