Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1,5 tsk | Salt | |
750 g | Potatis | |
3 msk | Ströbröd | |
5 dl | Sojadryck Naturell | |
25 g | Margarin Mjölkfritt | |
2 msk | Rapsolja | |
3 msk | Vetemjöl |
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnssäker form ca 20 x 30 cm med mjölkfritt margarin.
Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i lättsaltat vatten och låt koka i ca 10 min eller tills potatisen börjar mjukna.
Skala och skiva löken.
Hetta upp olja i stekpannan och fräs löken mjukt på låg värme.
Smält margarin i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt det puttra i några minuter och tillsätt därefter sojamjölken lite i taget. Låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknat. Rör om med jämna mellanrum så att såsen inte bränns vid. Salta, peppra och pressa ner vitlöken i såsen.
Fördela potatis och lök i formen och häll över såsen. Hyvla margarin över gratängen och strö över ströbrödet. Grädda i ugnen i ca 30 min.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt