Gå vidare till huvudinnehåll
Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng
Mia Troberg

Marinerad helstekt fläskfilé med potatisgratäng

1 tEnkelt
264,45 kr
4 portioner 39,93 kr per portion
Klassisk rätt som går lika bra att tillaga på grillen som i köket! Här har vi kortat ner tillagningstiden med färdig potatisgratäng som bara värms på - enkelt och gott!

3 klyftaVitlök Vanlig
800 gPotatisgratäng
700 gFläskfile Färsk
Marinad
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt
1 mskBalsamvinäger
1 mskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskRapsolja
1 mskSweet Chili
1 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Fläskfilé: Putsa fläskfilén.

2

Dela vitlöksklyftorna till små stavar, gör snitt i fläskfilén och tryck in vitlöksstavarna.

3

Gnid in fläskfilén med balsamvinäger och låt den vila i ett par minuter.

4

Lägg den sedan i marinaden och låt den ligga i minst i 30 min. Jag lät den marinera i 6 timmar.

5

Sätt ugnen på 200°. Tillaga potatisgratängen enligt anvisningen på förpackningen.

6

Bryn filén runt om i smör eller margarin i en stekpanna.

7

Flytta över filén till en ugnssäker form och stick in en köttermometer i köttet. Stek i ugnen till 65° (det tar ca 15 minuter).

8

Ta ut formen ur ugnen och låt fläskfilén bli klar utanför i ca 10 min.

Bild:

Emma Mattsson