Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kikärtsgryta | ||
2 tsk | Spiskummin | |
0,5 g | Saffran | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Kanel Hel | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Paprikakrydda | |
1 st | Röd Paprika | |
390 g | Krossade Tomater | |
400 ml | Kokosmjölk | |
760 g | Kikärtor | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 st | Lagerblad | |
1 st | Gul lök | |
Rispapperssamosas | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Kanel Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Sesamfrö Skalat | |
1 st | Rispapper | |
200 g | Potatis Fast | |
0,5 msk | Rapsolja | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 tsk | Koriander - torkad | |
100 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Chilifrukter | |
1 krm | Salt | |
2 tsk | Curry |
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatis om du inte redan har färdigkokt.
Kikärtsgryta: Skala och grovhacka gul lök och skölj och tärna paprika fint. Fräs i lite olja tills de mjuknar och får lite färg. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, 2 st kanelstänger och saffran. Låt fräsa med i någon min. Häll sedan på krossade tomater, kokosmjölk och en buljongtärning. Låt sjuda i 5 min.
Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem i vatten. Rör ner dem i grytan och låt bli varma. Smaka av med salt.
Rispapperssamosas: Krossa potatisarna med en gaffel. Ställ åt sidan så länge.
Skala och finhacka morot, gul lök och chili. Skala och riv ingefära och vitlök. Fräs morot, lök, chili, ingefära och vitlök i lite olja. När allt har mjuknat något rör du ner den krossade potatisen, koriander, curry och kanel. Smaka av med salt och peppar och ta av från värmen.
Fyll en skål med varmt vatten. Ta fram 8 st rispapper och doppa ner ett rispapper i taget i vattnet i 10 sek. Ta upp det och lägg på en fuktad handduk på en skärbräda. Fördela två matskedar av samosafyllningen i mitten av rispappret. Vik in kanterna och rulla ihop som en vårrulle. Lägg på en plåt och fortsätt med resten av rispapperen.
Pensla rispapperssamosan lätt med olja och strö över sesamfrön. Sätt in i ugnen cirka 15 min, eller tills de har fått fin färg.
Servera grytan med frasiga rispapperssamosas.
Näringsvärde: 571 kcal, 15 g protein, 30 g fett, 54 g kolhydrater.
Bild:
Linus Hallgren
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria