Gå vidare till huvudinnehåll
Jul-halloumi

Jul-halloumi

45 minEnkelt
Halloumi med söt senapsgriljeringen, ett perfekt vegetariskt alternativ till den klassiska skinkan. *Laktovegetarisk

750 gHalloumi
1 stÄgg
1 dlStröbröd
2 mskDijonsenap
2 mskSenap Skånsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Lägg halloumin på ett bakplåtspapper på en plåt. Baka i 30 minuter.

3

Ta ut halloumin och höj värmen till 225 grader.

4

Bland ägg och senap. Pensla halloumin med blandningen och strö på ströbröd.

5

Baka i ytterligare 10 minuter så griljeringen får fin färg. Ta ut och skiva upp servera varm, gärna tillsammans med knäckebröd med senap.

Recept &

Bild:

Liza Simonsson

197,25 kr
4 portioner • 32,74 kr per portion
Garant Halloumi

4 Halloumi

2 för 49 kr
200 g
131,80 kr

164,75 kr /kg


Kronägg Ägg Frigående Utomhus M/L 10-p 530g
43,95 kr

4,40 kr /st


Eldorado Ströbröd

1 Ströbröd

Basvaror
400 g
18,50 kr

46,25 kr /kg


Grey Poupon Dijonsenap

1 Dijonsenap

Basvaror
215 g
33,50 kr

155,81 kr /kg


Slotts Skånsk Senap Stark & Grovkornig
21,50 kr

97,73 kr /kg