Gå vidare till huvudinnehåll
Macaroni and cheese på havrefusilli med savoykål och valnötter

Macaroni and cheese på havrefusilli med savoykål och valnötter

45 minEnkelt
206,75 kr
4 portioner39,81 kr per portion
En krämig och mycket smakrik variant på den amerikanska klassikern. God att äta som den är eller tillsammans med sallad, bacon, korv eller rökt lax.

400 gFusilli
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
0,5 dlVatten
150 gParmesanost
1 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 dlStröbröd
150 gFärskost Naturell
1 krmSalt Fint
2 dlVispgrädde
400 gSavoykål
1 dlValnötter
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten, ett par minuter mindre än anvisningen på förpackningen.

2

Sätt ugnen på 200 grader.

3

Skala lök och vitlök. Dra eller skär bort de grövsta stjälkarna från kålen och skär sedan i strimlor.

4

Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt kålen, fräs några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och låt koka in.

5

Blanda ner grädde, färskost, riven parmesan och hackade valnötter och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman kålssåsen med havrefusillin och häll i en ugnsfast form, alternativt ugnsfasta portionsformar. Strö över ströbröd.

6

Gratinera i ugn ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.