Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Broccoli | |
2 dl | Vatten | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
400 g | Gnocchi | |
1 tsk | Provencalska Örter | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
60 g | Salladslök | |
125 g | Grönkål | |
1 st | Bakplåtspapper | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Citron |
Värm ugnen till 200 grader.
Koka upp saltat vatten till pastan.
Sprid ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt och blanda om. Rosta grönkålen i ugnen i ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccolin i mindre buketter. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och salladslök med provencalska örter, salt och peppar i 2-3 min.
Tillsätt pastavatten och creme fraiche till broccolin i pannan och låt det fräsa ihop.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med broccolisåsen. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och finhackad gräslök till pastan. Smaka av med ev. mer salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den rostade grönkålen. Ät och njut!
Näringsvärde: 577 kcal, 17 g protein, 20 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria