Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 tsk | Olivolja | |
225 g | Blomkål Färsk | |
1 krm | Salt | |
Halloumistroganoff | ||
190 g | Krossade Tomater | |
0,5 st | Gul lök | |
0,2 tsk | Salt | |
150 g | Halloumi | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1 tsk | Olivolja | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 tsk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Tomatpuré | |
1,5 krm | Timjan - torkad | |
1 dl | Havrebaserad matlagning | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig |
Halloumistroganoff: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med timjan.
Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.
Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun.
Tillbehör: Dela blomkålen i små buketter. Koka buketterna i saltat vatten i ca 2-3 min. Häll av vattnet och tillsätt olja till blomkålen.
Lägg över den stekta halloumin i stroganoffsåsen och servera tillsammans med blomkål.
Näringsvärde: 483 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 23 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria