Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 dl | Vatten | |
3 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
Köp hem | ||
400 g | Tortiglioni | |
4 msk | Citron | |
100 g | Parmesanost | |
50 g | Pinjenötter | |
500 g | Sparris Färsk |
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Dela sparrisen i tre delar. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek sparris och pinjenötter med chiliflakes.
Tillsätt 1 dl kokande pastavatten till sparrisen och låt det koka in.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till sparrisen. Vänd ner riven ost och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strö över lite extra chiliflakes och ringla över några droppar olja.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria