Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
2 msk | Ostronsås | |
1 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
2 tsk | Strösocker | |
Topping | ||
2 tsk | Sesamolja | |
180 g | Böngroddar | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
Wok | ||
100 g | Morötter | |
100 g | Shiitake-svamp | |
1 st | Gul lök | |
4 msk | Rapsolja | |
60 g | Salladslök | |
1 krm | Salt | |
100 g | Ostronskivling | |
200 g | Äggnudlar |
Nudlar: Koka nudlarna enligt förpackningens anvisning. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Blanda nudlarna med 1 msk olja och sprid ut på en plåt så de får torka ut något.
Sås: Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
Grönsaker: Skiva svampen. Skär morötterna i tändstickstunna strimlor, skala och skiva löken på längden. Skär salladslöken i batonger eller på tvären till strimlor. Tänk att alla grönsaker ska få en avlång form som liknar nudlarna vilket gör rätten enklare att äta med pinnar.
Wok: Hetta upp en wokpanna eller stor stekpanna med 1 msk olja. Börja med att steka svampen så den får fin färg. Häll över svampen i en skål och krydda med salt.
Låt woken bli riktigt varm igen och tillsätt ytterligare 1 msk olja. Woka gul lök och morot hastigt så att de behåller sin krispighet. Häll över i skålen med svampen.
Låt woken bli riktigt varm igen och tillsätt 1 msk olja. Tillsätt nudlarna, sprid ut dem i woken och stek i 1-2 minuter så att de får lite färg. Tillsätt svampen, grönsakerna och såsen. Woka under omrörning tills såsen kokat in. Stäng av värmen, vänd ner böngroddarna, salladslöken, vitpeppar och sesamolja. Servera.
Bild:
Simon Bajada
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt