Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Aubergine | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
500 g | Aubergine, ca 2 st normalstora | |
Tillbehör | ||
50 g | Salladslök | |
2 dl | Jasminris | |
2 tsk | Sesamfrö | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Lime | |
Misosås | ||
1 msk | Strösocker | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
2 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Vatten | |
0,5 tsk | Vitlökspulver | |
4 msk | Misopasta | |
1 msk | Rapsolja |
Aubergine: Skär auberginen i kuber. Blanda med salt i en bunke och låt stå i 10 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.
Aubergine: Häll ut auberginen på hushållspapper och torka torrt. Torka ur bunken och tillsätt majsstärkelse.
Lägg ner auberginen och blanda om ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen i omgångar krispig och gyllene. Lägg ner all den stekt auberginen i pannan och tillsätt såsen. Låt såsen sjuda in i ca 1 min.
Lägg upp ris och aubergine i skålar och toppa med skivad salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vitlökspulver 49g Santa Maria