Gå vidare till huvudinnehåll
Sticky miso aubergine
Mari Bergman

Sticky miso aubergine

20 minEnkelt
230,55 kr
4 portioner 18,66 kr per portion
Vegansk rätt med asiatiska smaker. Miso ger auberginen en riktigt smakupplevelse.

Aubergine
0,5 tskSalt
2 mskRapsolja
0,5 dlMajsstärkelse
500 gAubergine, ca 2 st normalstora
Tillbehör
50 gSalladslök
2 dlJasminris
2 tskSesamfrö
0,5 stKoriander - färsk
1 stLime
Misosås
1 mskStrösocker
0,5 tskIngefära Malen
2 mskJapansk soja
0,5 tskChiliflakes
2 mskVatten
0,5 tskVitlökspulver
4 mskMisopasta
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Aubergine: Skär auberginen i kuber. Blanda med salt i en bunke och låt stå i 10 min.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.

4

Aubergine: Häll ut auberginen på hushållspapper och torka torrt. Torka ur bunken och tillsätt majsstärkelse.

5

Lägg ner auberginen och blanda om ordentligt.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen i omgångar krispig och gyllene. Lägg ner all den stekt auberginen i pannan och tillsätt såsen. Låt såsen sjuda in i ca 1 min.

7

Lägg upp ris och aubergine i skålar och toppa med skivad salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

Bild:

Roland Persson