Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Stroganoff | ||
600 g | Falukorv | |
0,5 tsk | Salt | |
1,5 krm | Vitpeppar Malen | |
2 krm | Strösocker | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 st | Purjolök | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Japansk soja | |
3 msk | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
300 g | Jasminris |
Koka riset enligt förpackningen. Hacka purjolöken. Skiva korven i strimlor. Stek löken i stekpannan utan att den får färg, lägg i den strimlade korven och stek tills den får färg. Sänk värmen och häll i tomatpurén. Låt steka med korven och löken, häll sedan på matlagningsgrädden och soyan och låt koka upp. Låt puttra på låg värme i några minuter. Tillsätt sedan salt och socker. Rör runt. Skiva gurkan i medaljonger. Tillsätt vitpepparn i stroganoffen. Klart att avnjutas!
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria