Gå vidare till huvudinnehåll
Räksallad med avokado och ägg
Mari Bergman

Räksallad med avokado och ägg

20 minEnkelt
305,50 kr
2 portioner 73,75 kr per portion
Mättande räksallad med avokado, ägg och en underbar dressing som ger massor med smak! Obs, använd tinade sojabönor! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Dressing
2 mskVatten
0,5 stPersilja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
50 gVästerbottensost
0,5 mskOlivolja
2 mskCitron, ca 0,5 st
Räksallad
0,5 stRödlök
240 gHandskalade Räkor
50 gEdamamebönor
2 stÄgg
75 gSugarsnaps
1 stAvokado
180 gRomansallat, (0,5 st)
Instruktioner
1

Tina sojabönorna.

2

Dressing: Mixa samman riven ost, vatten, olja, citronsaft och persilja till en slät dressing med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3

Räksallad: Koka äggen mjuka. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.

4

Sila av räkspadet. Skiva avokadon.

5

Strimla sallad och sugarsnaps. Skala och strimla rödlöken. Blanda sallad, sugarsnaps, rödlök och tinade sojabönor med dressingen i en skål.

6

Lägg upp salladsbasen i djupa tallrikar och toppa med räkor, avokado och kokta ägghalvor. Ät och njut.

Näringsvärde: 492 kcal, 45 g protein, 28 g fett, 11 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir