Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Svampgryta | ||
2,5 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Rapsolja | |
280 g | Portabellosvamp | |
300 g | Pak choi | |
2 msk | Japansk soja | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 tsk | Sirap Agave | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Svarta Bönor | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
250 g | Färska champinjoner | |
Tillbehör | ||
400 g | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Svampgryta: Skär champinjoner och portabello i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skala och riv vitlök.
Hetta upp en stor stekpanna/gryta och bryn svampen i olja så att den vätskas ur. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 2-3 min. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, soja och honung och låt grytan puttra i ca 5 min.
Skölj och skär pak choi i stora strimlor. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
Tillsätt pak choi och bönor i grytan och smaka av med salt och peppar.
Servera svampgrytan med nykokt ris.
Näringsvärde: 628 kcal, 18 g protein, 29 g fett, 69 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko