Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
1 st | Dill - färsk | |
75 g | Parmesanost | |
800 g | Potatis Fast | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
600 g | Torskrygg Fryst | |
Från ditt skafferi | ||
2 krm | Svartpeppar | |
100 g | Smör | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja |
Salta och peppra torskryggsbitarna.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Grovhacka dillen och finriv parmesanosten. Lägg åt sidan.
Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna och stek torskbitarna med skinnsidan ner i ca 5 min på medelhög värme. När skinnet är krispigt, vänd fisken och stek 2-3 min på andra sidan.
Koka upp en kastrull med vatten och koka ärtorna 30 sek. Sila av vattnet och häll upp ärtorna i en skål. Torka ur kastrullen och bryn 100 g smör.
Sila av vattnet från potatisen. Krossa potatisen med en gaffel och blanda i den hackade dillen, riven parmesanost och hälften av de brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp potatisen på tallrikar och toppa med den stekta torsken och gröna ärtor. Ringla över lite extra brynt smör och servera meddetsamma.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt