Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig torskrygg med äpple- och fänkålsslaw
Mari Bergman

Krispig torskrygg med äpple- och fänkålsslaw

30 minEnkelt
327,70 kr
4 portioner 51,80 kr per portion
Lättlagat fiskrecept med få ingredienser som kan lagas på både torskrygg och torskfilé. Servera gärna med lite kokt potatis eller gryn om du vill ha extra kolhydrater till den krispiga torskryggen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
3 stSvenska Äpplen
1 stFänkål Färsk
600 gTorskfilé Fryst
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stDill - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt
1 stÄgg
2 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
2 dlPanko
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak på båda sidor.

2

Skiva äpplen och fänkål tunt. Grovhacka dillen. Blanda samman i en skål och tillsätt yoghurt och vit balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

3

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en annan tallrik.

4

Vänd fiskbitarna i ägget och sedan i panko.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna i ca 2 min på varje sida så att de får en frasig och fin stekyta. Sänk värmen och låt fisken bli genomstekt.

6

Servera den krispiga torsken tillsammans med äpple- och fänkålsslawn.

Bild:

Susanna Blåvarg