Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Myntasås | ||
1 krm | Salt | |
2 krm | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
250 g | Vitkål | |
1 tsk | Rapsolja | |
30 g | Machesallat | |
Chicken tikka masala | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 dl | Vatten | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
300 g | Spicy Tikka Masala Sauce | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillbehör: Skär vitkålen i munsstora bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Chicken tikka masala: Tärna kycklingen och bryn i olja runt om i en stekpanna. Krydda med lite salt och peppar.
Tillsätt tikka masalasåsen och vatten och låt sjuda i ca 15 min.
Myntasås: Blanda yoghurt med finhackad mynta och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda med machésalladen.
Servera chicken tikka masala med rostad vitkål och gurksallad. Ringla över lite yoghurtsås. Klart att servera.
Näringsvärde: 499 kcal, 41 g protein, 26 g fett, 25 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel