Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb chicken tikka masala
Mari Bergman

Snabb chicken tikka masala

30 minEnkelt
260,25 kr
2 portioner 40,30 kr per portion
Snabblagad indisk gryta med mycket smak, lika god till vardagsmiddagen som till helgen. Här serverar vi tikka masala tillsammans med fräscha tillbehör som myntasås och gurksallad. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Myntasås
1 krmSalt
2 krmVitvinsvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stMynta - färsk
Tillbehör
0,5 stGurka
250 gVitkål
1 tskRapsolja
30 gMachesallat
Chicken tikka masala
300 gFärsk kycklingfilé
1 dlVatten
2 tskRapsolja
1 krmSalt
300 gSpicy Tikka Masala Sauce
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tillbehör: Skär vitkålen i munsstora bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med lite salt. Rosta i ugnen i ca 20 min.

3

Chicken tikka masala: Tärna kycklingen och bryn i olja runt om i en stekpanna. Krydda med lite salt och peppar.

4

Tillsätt tikka masalasåsen och vatten och låt sjuda i ca 15 min.

5

Myntasås: Blanda yoghurt med finhackad mynta och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

6

Tillbehör: Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda med machésalladen.

7

Servera chicken tikka masala med rostad vitkål och gurksallad. Ringla över lite yoghurtsås. Klart att servera.

Näringsvärde: 499 kcal, 41 g protein, 26 g fett, 25 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir