Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk torsk i panna
Mari Bergman

Italiensk torsk i panna

30 minEnkelt
310,60 kr
4 portioner 51,20 kr per portion
En lättlagad och fräsch fiskrätt med smaker av soltorkad tomat, oliver, vitt vin och citron. Lika gott till vardags som till fest! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Torsk
1 dlVatten
2 mskCitron, ca 0,5 st
1 dlMatlagningsvin Vitt
100 gSvarta oliver utan kärnor
100 gTomater
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
100 gSoltorkade Tomater
600 gTorskfilé Fryst
1 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
25 gSmör
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 stBasilika - färsk
0,5 tskTorkad oregano
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlBulgur
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2

Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.

3

Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.

4

Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.

5

Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.

6

Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.

7

Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.

8

Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.

Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.

Näringsvärde: 499 kcal, 34 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Lina Eriksson