Gå vidare till huvudinnehåll
Krispig kyckling med cheddar och chimichurri
Mari Bergman

Krispig kyckling med cheddar och chimichurri

30 minEnkelt
216,70 kr
4 portioner 41,52 kr per portion
Kyckling som paneras med cheddarost och ströbröd blir härligt krispig och god. Den serveras med chimichurri gjord på basilika, persilja och citron. Gott för både stora och små! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
75 gRiven Ost
1 stPersilja - färsk
1 stBasilika - färsk
1 stCitron
600 gKyckling Minutfilé
Från ditt skafferi
3 mskOlivolja
2 dlBasmatiris
1 dlStröbröd
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Krydda kycklingen med salt och peppar. Vispa upp ägget i en skål och blanda den rivna osten med ströbröd på ett fat. Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ostblandningen.

2

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.

3

Mixa samman basilika, persilja, rivet citronskal, saft från 0.5 citron, vitlök och 2 msk olja till en slät sås. Smaka av såsen med chiliflakes, salt och peppar.

4

Servera kycklingen med chimichurri och valfritt tillbehör såsom ris eller potatis.

Bild:

Nurlan Emir