Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Olivolja | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
Krämiga grönsaker | ||
2 tsk | Olivolja | |
60 g | Salladslök | |
30 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
125 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Grön Paprika | |
0,5 st | Citron | |
250 g | Sparris Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt |
Värm ugnen till 175 grader.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i ca 2 min/ sida. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15-20 min.
Krämiga grönsaker: Ta bort de träiga längst ner på sparrisen. Skär varje sparris i 3 delar. Tärna paprikan och strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlök.
Fräs alla grönsaker och sojabönor i olja i ca 5 min. Rör om med jämna mellanrum.
Finhacka persilja och riv citronskal.
Tillsätt creme fraiche, spenat, persilja, rivet citronskal och citronsaft till grönsakerna och låt fräsa samman. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med de krämiga grönsakerna.
Näringsvärde: 473 kcal, 50 g protein, 23 g fett, 14 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1