Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Köp hem | ||
1 kg | Sötpotatis | |
65 g | Färsk bladspenat | |
150 g | Fetaost | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
400 g | Falafel |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och klyfta sötpotatisen. Skala och riv vitlök. Blanda sötpotatisen med vitlök och 2 msk olja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen i ca 30 min.
Mixa fetaost, matyoghurt, honung och vit balsamvinäger i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Stek falafeln i lite olja i en stekpanna enligt anvisning.
Lägg upp spenat på ett fat eller på tallrikar och toppa med rostad sötpotatis och falafel. Servera med fetaostkräm.
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flytande Honung EKO 350g Garant Eko
1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1