Gå vidare till huvudinnehåll
Grönkålsfrittata med rostad tomatsallad
Mari Bergman

Grönkålsfrittata med rostad tomatsallad

40 minEnkelt
301,10 kr
2 portioner 67,72 kr per portion
Härlig frittata på grönkål som serveras med rostad tomatsallad. OBS! I receptet används färdigkokt potatis! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här.CO2e/portion: 0,54

Tomatsallad
0,5 tskBalsamvinäger
1 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRödlök
1 krmSalt
250 gKörsbärstomater
1 stBasilika - färsk
25 gGrönkål
Grönkålsfrittata
3 krmSalt
100 gGrönkål
1 dlHavredryck Naturell
0,5 mskGrönsaksbuljong Eko
30 gParmesanost
4 stÄgg
200 gPotatis
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
250 gBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tomatsallad: Halvera körsbärstomaterna och skala och klyfta rödlöken. Lägg tomater och rödlök i en ugnsfast form och ringla över olja. Krydda med lite salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min.

3

Grönkålsfrittata: Skala och finhacka lök och skiva den kokta potatisen. Dela broccolin i mindre buketter och skölj grönkålen. Lägg alla grönsaker i en värmetålig stekpanna eller ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, havremjölk, grönsaksbuljong, riven parmesanost, salt och peppar i en skål. Häll äggstanningen över grönsakerna och sätt in i ugnen i ca 20 min.

5

Tomatsallad: Ta ut tomater och rödlök ur ugnen och blanda med finhackad basilika, grönkål och balsamvinäger.

6

Toppa den färdiggräddade frittatan med den rostade tomatsalladen. Klart att servera.

Näringsvärde: 500 kcal, 33 g protein, 23 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir