Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad tikkakyckling i ugn
Mari Bergman

Rostad tikkakyckling i ugn

45 minEnkelt
383,80 kr
4 portioner 72,95 kr per portion
Underbar kycklingrätt med potatis, blomkål och masalakrydda där allt tillagas i en och samma form. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 dlVatten
3 mskRapsolja
65 gSalladsmix
1,5 tskSalt
Köp hem
500 gPotatis Fast
3 mskKryddmix Tikka Masala
1 stKoriander - färsk
1 stBlomkål Färsk
630 gKycklinglårfile Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 180 grader.

2

Lägg kycklinglårfiléerna i en stor ugnsfast form.

3

Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Dela blomkålen i buketter. Lägg potatis och blomkål runt om kycklingen i formen. Krydda med tikka masalakrydda och salt. Ringla över olja och blanda om ordentligt. Rosta i ugnen i ca 30 min. Tillsätt vatten i formen de sista 5 min för att få en god sky.

4

Strö koriander över kycklingen och servera med valfri sallad.

Bild:

Nurlan Emir