Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 st | Persilja - färsk | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Gurka | |
Yoghurtsås | ||
1 krm | Salt | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
Tandoorihalloumi och potatis | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
300 g | Morötter | |
1 st | Bakplåtspapper | |
500 g | Halloumi | |
30 g | Kryddmix Tandori, (3 msk) | |
200 g | Citron, st |
Värm ugnen till 200 grader.
Tandoorihalloumi och rostad potatis: Dela varje halloumi/grillost i två delar.
Blanda yoghurt och tandoorikrydda i en skål. Lägg ner ostbitarna, vänd runt så att tandoorimarinaden täcker osten överallt.
Skölj potatisen och skala morötterna. Lägg potatis och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja, salt och peppar. Blanda om ordentligt. Halvera citronerna. Lägg ostbitarna och citronhalvorna med snittytan upp på plåten och rosta i ugnen i ca 35-40 min.
Topping: Dela gurkan på mitten och gröp ut det vattniga. Skär gurkan i skivor. Dela sockerärtorna på längden. Grovhacka persiljan.
Yoghurtsås: Blanda yoghurt med honung, salt och peppar.
Ta ut plåten ur ugnen och toppa med gurka, sockerärtor och persilja. Pressa i citronsaft från två citronhalvor i yoghurtsåsen. Servera direkt från plåten. Ät och njut!
Näringsvärde: 810 kcal, 38 g protein, 42 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel