Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
50 g | Hasselnötter | |
50 g | Parmesanost | |
Blomkål | ||
2 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
0,5 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Blomkål | |
2 msk | Creme Fraiche Naturell | |
1 l | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron - Eko | |
75 g | Smör |
Dela blomkålen och fördela buketter, rot och blad för sig.
Blomkålspuré: Koka blomkålsbuketterna (spara två buketter) i vatten och buljong i ca 20 min.
Citronmarinerad blomkål: Hyvla roten och de två sparade buketterna tunt. Lägg i en skål och pressa över citronsaft och tillsätt en nypa salt. Låt stå till servering.
Blomkålsblad: Skär blomkålsbladen över fibrerna och stek i lite olja. Krydda med lite salt och peppar.
Blomkålspuré: Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Sila av vattnet från blomkålen och mixa buketterna med crème fraiche och brynt smör (spara lite brynt smör till toppingen). Smaka av purén med salt och peppar.
Fördela blomkålsblad, blomkålspuré och citronmarinerad blomkål på tallrikar. Toppa med hyvlad parmesanost, rostade hasselnötter och lite brynt smör.
Bild:
Pelle Bergström
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla