Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Smör | |
Köp hem | ||
3 dl | Vispgrädde | |
1 st | Citron | |
500 g | Tortellini Färsk | |
50 g | Sötmandel Naturell | |
125 g | Grönkål |
Koka tortellinin i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skala och riv vitlök. Hetta upp smör i en stor stekpanna och fräs grönkål och vitlök hastigt. Tillsätt grädden och låt det sjuda i 5 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt tortellinin i gräddsåsen. Vänd runt och låt grädden sjuda in i pastan så att det blir krämigt. Smaka av med salt och peppar.
Grovhacka mandlarna och stek dem i smör i en stekpanna.
Lägg upp pastan på tallrikar och strö över mandlar och riv över citronskal. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket