Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Shiratakinudlar | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
150 g | Raw slaw | |
Köttfärssås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gul lök | |
250 g | Nötfärs | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Olivolja | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 msk | Dijonsenap | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Vatten | |
0,5 msk | Balsamvinäger |
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, fond, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av vattnet från shiratakinudlar och blanda nudlarna med raw slaw, olja och finhackad persilja. Smaka av med lite salt.
Lägg upp köttfärssås och nudlar på tallrikar. Klart att servera.
Näringsvärde: 483 kcal, 31 g protein, 32 g fett, 17 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta