Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
300 g | Potatis Fast | |
3 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
Kyckling | ||
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Kycklingfond | |
1 krm | Salt | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell Lätt | |
1 klyfta | Vitlök | |
40 g | Citron, (0,25 st) | |
0,5 msk | Dragon - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 dl | Vatten | |
0,5 st | Gul lök | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
250 g | Brysselkål Fryst |
Värm ugnen till 200 grader.
Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar och citronsaft.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud brysselkålen i ca 3-4 min. Sila av vattnet och lägg upp brysselkålen i en skål.
Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.
Näringsvärde: 491 kcal, 44 g protein, 17 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria