Gå vidare till huvudinnehåll
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Carina Hejde

Filodegsknyten med fetaost och spenat

45 minMedel
235,70 kr
4 portioner 37,56 kr per portion
Frasiga små knyten fyllda med två sorters ost, spenat och basilika. Dessa knyten passar utmärkt som en del av en buffé, till picknicken eller som lunch. Receptet ger ca 8 knyten. Tips! Tänk på att jobba snabbt när du viker ihop knytena och penslar dem med olivolja så att de kommer in i ugnen snabbt. Om de står för länge innan de kommer in i ugnen torkar filodegen och det finns risk för att knytet kommer läcka inne i ugnen.

0,5 dlMjölk
1 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
250 gFilodeg
1 dlOlivolja
65 gFärsk bladspenat
250 gHalloumi
1 stBakplåtspapper
1 stBasilika - färsk
150 gFetaost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram ett galler med bakplåtspapper.

2

Stek spenaten i olja så att spenaten mjuknar. Krydda med svartpeppar.

3

Vispa upp äggen i en bunke och smula ner fetaost. Grovriv halloumi och blanda ner i bunken. Rör ner spenaten och basilikablad i bunken. Rör ner mjölken.

4

Vik varje filodegsark på mitten och sedan på mitten igen. Pensla ovansidan med olivolja. Lägg en klick fyllning i mitten av arket (drygt 1 msk) och vik ihop flikarna till ett paket. Pensla knytena med olivolja och lägg på bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Ät och njut!

Bild:

Nurlan Emir