Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Coleslaw | ||
500 g | Vitkål | |
1 st | Äpplen | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Olivolja | |
Pico de gallo | ||
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,25 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Burgare | ||
0,5 st | Krispsallat | |
50 g | Skivad Ost | |
200 g | Hamburgerbröd | |
560 g | Vegetarisk Pulled |
Pico de gallo: Skölj och grovhacka tomaterna och skala och finhacka löken. Blanda i en skål och tillsätt finhackad basilika, skal- och limesaft från 1 lime, salt, peppar och olivolja. Blanda om ordentligt och låt stå till servering.
Coleslaw: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Strimla eller riv äpplet. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och massera kålen ordentligt med händerna.
Burgare: Värm oumphen i en stekpanna med olja på medelvärme ca 5 min.
Skölj och riv loss salladsblad.
Montering: Stek bröden i lite smör i en stekpanna om du vill. Lägg ett salladsblad på undre delen och toppa med pulled Oumph, en ostskiva och pico de gallo. Lägg på den övre delen och servera med coleslaw.
Näringsvärde: 532 kcal, 28 g protein, 32 g fett, 44 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria