Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
370 g | Krossade Tomater | |
2,5 tsk | Spiskummin | |
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Gul lök | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt | |
300 g | Vanliga morötter | |
300 g | Vegetarisk Färs | |
2 msk | Olivolja | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 tsk | Curry | |
4 dl | Vatten | |
2 msk | Tomatpuré | |
390 g | Kikärtor Kokta | |
Tillbehör | ||
1 st | Lantbröd | |
1 dl | Surkål | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skala och skär morötterna i slantar.
Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök ,ingefära och morötter utan att det tar färg. Tillsätt färsen, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Tillsätt kikärtor. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.
Tillbehör: Skär brödet i trekanter. Rosta skivorna i en brödrost eller stek dem i en panna med lite olja eller smör.
Servera grytan tillsammans med surkål en klick crème fraiche och stekt/rostat bröd.
Näringsvärde: Kcal: 548 Fett: 18 g Protein: 24 g Kolhydrater: 68 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt