Hoppa till huvudinnehåll
Quinoasallad med björnbär, grillade filéer och grön ärtpesto
Mari Bergman

Quinoasallad med björnbär, grillade filéer och grön ärtpesto

1 tEnkelt
552,90 kr
4 portioner61,69 kr per portion
En ljuvlig vegetarisk rätt på rostade grönsaker och kryddig quinoa. Flera moment går att förbereda dagen innan som quinoan och ärtpeston.

Grönsaker och filé
2 krmSalt Fint
0,5 stBlomkål Färsk
1 mskOlivolja
2 stCitron - Eko
600 gVegetarisk File
1 krmChiliflakes
1 krmSvartpeppar
2 krmPaprikakrydda
500 gRotselleri
200 gGrönkål
Topping
50 gSötmandel Hel
25 gParmesanost
0,5 stMynta - färsk
125 gBjörnbär
Ärtpesto
1 krmSalt Fint
150 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSvartpeppar
75 gParmesanost
0,5 stMynta - färsk
Quinoa
1 stVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 tskSambal Oelek
1 mskGrönsaksbuljong Eko
1 mskTomatpuré
2 dlQuinoa
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Quinoa: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Spola den sedan kall i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt.

3

Grönsaker och filé: Skala och skär rotsellerin i 1 cm tjocka bitar. Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor (träd). Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta och peppra lite lätt. Halvera citronerna och lägg med snittytan upp på plåten. Strö över chiliflakes och rosta i ugnen i 20 min.

4

Skölj grönkålen och ta bort stammen. Riv grönkålsbladen i bitar och massera med olja i en bunke.

5

Krydda de vegetariska filéerna med salt och paprikapulver. Stek filéerna i olja i en varm panna i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och håll de varma. på låg värme.

6

Ta ut plåten med grönsakerna och blanda upp med grönkålen. Sätt in i ugnen ytterligare i 15 min.

7

Quinoa: Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken med sambal oelek, tomatpuré och grönsaksbuljongpulver på låg värme. Tillsätt den kokta kalla quinonan och smaka av.

8

Ärtpesto: Mixa samman riven ost, tinade ärtor och myntablad med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och saft från två grillade citronhalvor.

9

Topping: Skölj björnbär. Grovhacka mandlarna och hyvla parmesanost.

10

Servering: Skiva de stekta filéerna. Ta fram ett vackert fat.

11

Fördela quinoa, de rostade grönsakerna och skivade filébitar jämt över fatet. Lägg klickar av peston runt om och toppa med björnbär, hackade mandlar, hyvlad parmesan och myntablad. Klart att servera.

Näringsvärde: 776 kcal, 47 g protein, 33 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir