Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsaker och filé | ||
2 krm | Salt | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Citron - Eko | |
600 g | Vegetarisk File | |
1 krm | Chiliflakes | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 krm | Paprikakrydda | |
500 g | Rotselleri | |
200 g | Grönkål | |
Topping | ||
50 g | Sötmandel Hel | |
25 g | Parmesanost | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
125 g | Björnbär | |
Ärtpesto | ||
1 krm | Salt | |
150 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Svartpeppar | |
75 g | Parmesanost | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Quinoa | ||
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 msk | Tomatpuré | |
2 dl | Quinoa |
Värm ugnen till 200 grader.
Quinoa: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Spola den sedan kall i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt.
Grönsaker och filé: Skala och skär rotsellerin i 1 cm tjocka bitar. Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor (träd). Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Salta och peppra lite lätt. Halvera citronerna och lägg med snittytan upp på plåten. Strö över chiliflakes och rosta i ugnen i 20 min.
Skölj grönkålen och ta bort stammen. Riv grönkålsbladen i bitar och massera med olja i en bunke.
Krydda de vegetariska filéerna med salt och paprikapulver. Stek filéerna i olja i en varm panna i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och håll de varma. på låg värme.
Ta ut plåten med grönsakerna och blanda upp med grönkålen. Sätt in i ugnen ytterligare i 15 min.
Quinoa: Skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlöken med sambal oelek, tomatpuré och grönsaksbuljongpulver på låg värme. Tillsätt den kokta kalla quinonan och smaka av.
Ärtpesto: Mixa samman riven ost, tinade ärtor och myntablad med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och saft från två grillade citronhalvor.
Topping: Skölj björnbär. Grovhacka mandlarna och hyvla parmesanost.
Servering: Skiva de stekta filéerna. Ta fram ett vackert fat.
Fördela quinoa, de rostade grönsakerna och skivade filébitar jämt över fatet. Lägg klickar av peston runt om och toppa med björnbär, hackade mandlar, hyvlad parmesan och myntablad. Klart att servera.
Näringsvärde: 776 kcal, 47 g protein, 33 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria