Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Majskorn | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Röd Paprika | |
3 dl | Jasminris | |
Korvpanna | ||
550 g | Falukorv | |
1,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 st | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Vanliga morötter | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Korvpanna: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré, grädde och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.
Tillbehör: Skölj och skär gurka och paprika i bitar och blanda med majsen i en skål. Servera till korvpannan.
Näringsvärde: Kcal: 790 Fett: 21 g Protein: 50 g Kolhydrater: 55 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt