Gå vidare till huvudinnehåll
Kassler med päron, senapssås och palsternacksmos

Kassler med päron, senapssås och palsternacksmos

30 minEnkelt
252,65 kr
4 portioner 40,82 kr per portion
(Monika Ahlberg v35) Här möts salt, sött och saftigt. Riktigt gott!

Palsternacksmos
500 gPalsternacka
1 dlMellanmjölk
300 gPotatis Mjölig
1 krmSvartpeppar Malen
50 gSmör
0,5 tskFlingsalt
Senapssås
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskDijonsenap
2 dlCreme Fraiche Naturell
Till servering
0,5 stPersilja - färsk
2 krmFlingsalt
1 stBroccoli Färsk
Kassler med päron
25 gSmör
400 gPäron Conference
600 gKassler
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200° C. Skär kasslern i 6-8 skivor. Skär päronen i fjärdedelar och kärna ur. Lägg kasslerskivorna i en ugnsfast form tillsammans med päronklyftorna. Smält smöret och häll på det. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter.

Skala palsternackor och potatis. Dela i bitar och koka mjuka, det tar ca 15 minuter.

Hacka hälften av persiljan fint, och blanda samman med de övriga ingredienserna till senapssåsen. Häll såsen över kasslerna och päronen, och stek i ytterligare 10 minuter.

Dela broccolin i buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av och smaksätt med lite flingsalt.

Mosa de kokta palsternackorna och potatisarna tillsammans med smör och mjölk till ett fint mos. Använd potatisstöt, mixerstav eller visp. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll eventuellt i mer mjölk om lösare mos önskas.

Servera kasslern med palsternacksmoset och broccolibuketterna.