Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
500 g | Lyxpasta | |
50 g | Parmesanost | |
Fläskfärsgryta | ||
350 g | Gröna oliver | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Rödlök | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 krm | Salt | |
1 st | Oregano - färsk | |
25 g | Smör | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
2 krm | Strösocker | |
100 g | Vanliga morötter | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1,5 msk | Balsamvinäger | |
2 st | Sardeller | |
3 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Fläskfärs | |
1 st | Kycklingfond | |
1 msk | Olivolja |
Tillbehör: Koka upp rikligt med pastavatten, gärna 4 liter. Salta ordentligt med ca 1-1 ½ msk salt. Häll i ½ msk olivolja.
Fläskfärsgryta: Skala och finhacka rödlök, gul lök, vitlök och chili. Fräs löken och chilin i både smör och olja i några minuter i en stekpanna, gärna en gjutjärnspanna om du har. Tillsätt fläskfärsen och fördela den med en slev eller stekspade till små, små delar. Det värsta som finns är klumpar i såsen.?
När du stekt löken och färsen så tillsätter du tomatpuré, buljongtärning, körsbärstomater, 3 deciliter vanligt vatten, sardeller, balsamvinäger, salt, svartpeppar och socker. Mosa sönder tomaterna med en slev eller dylikt i stekpannan och blanda om. Låt puttra i ca fem min.
Hacka oliverna i mindre bitar, skala och riv en morot på den finare delen av ett rivjärn, hacka oreganon och rör ner allt i grytan. Spara lite oregano till garnering. Låt puttra i ca 10-15 min utan lock.
Tillbehör: Koka pastan al dente.
När pastan kokat i ca fem min så tar du 2 dl pastavatten och tillsätter det i fläskfärsgrytan, rör om och låt puttra i ca fem min. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.
Servera fläskfärsgrytan med riven parmesanost och finhackad oregano.
Näringsvärde: 763 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste