Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
0,75 msk | Lönnsirap | |
125 g | Hallon Färska | |
125 g | Blåbär | |
Pannkakor | ||
2 dl | Vatten | |
1 st | Ägg | |
50 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
3 dl | Vetemjöl | |
1,5 msk | Strösocker | |
3,5 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Vispgrädde |
Smält smöret. Blanda det med ägg, grädde och vatten. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda ner i smeten och rör tills den blir slät. Om du hinner, låt gärna smeten vila en stund.
Stek i medelvarm panna med smör ungefär 1-2 minuter på varje sida. Pannkakorna ska vara tjocka.
Servera med bär och lönnsirap efter smak.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket